Regulamin

Regulamin i polityka prywatności
Wstęp

Poniższy Regulamin określa warunki korzystania z serwisu internetowego ministrona.com.
W Regulaminie określone są uprawnienia i obowiązki zarejestrowanych użytkowników ministrona.com

Definicje

Użytkownik – osoba fizyczna posiadająca aktywne Konto w serwisie internetowym ministrona.com
Konto – dostępne po zalogowaniu miejsce w Serwisie, za pośrednictwem którego Użytkownik wprowadza dane i zarządza nimi.
Profil – strona Użytkownika zawierająca dane oraz zdjęcia udostępniane prze niego dobrowolnie w Serwisie.
Login – indywidualna nazwa Użytkownika, która została wybrana przez niego podczas rejestracji Konta.
ministrona.com – serwis społecznościowy umożliwiający Użytkownikom nawiązywanie znajomości, wymianę informacji, zamieszczanie zdjęć, oraz świadczący inne usługi drogą elektroniczną.

Zasady ogólne

1. Użytkownik ma możliwość zmiany swoich danych, zdjęć, filmów itp. za pomocą opcji Konta.
2. Użytkownikowi nie dozwolone jest:

a) używanie wulgaryzmów oraz zwrotów mogących naruszyć godność innych
b) obrażanie innych osób
c) umieszczanie materiałów erotycznych w jakiejkolwiek formie
d) łamanie ogólnie przyjętych zasad netykiety
e) wielokrotne umieszczanie tych samych zdjęć, treści czy innych elementów
f) używanie programów (botów) generujących zapytania do serwerów ministrona.com

3. Użytkownik oświadcza, iż posiada odpowiednie zgody i uprawnienia do materiałów umieszczanych w Serwisie, a w szczególności do zdjęć, filmów, artykułów i scenariuszy zajęć.
4. Użytkownik ponosi pełną odpowiedzialność za korzystanie z konta.
5. Za niestosowanie się do regulaminu przez Użytkownika jego Konto może zostać zablokowane.

Rejestracja

1. Rejestracja polega na poprawnym wypełnieniu formularza znajdującego się na stronie:
http://www.ministrona.com/wp-login.php?action=register
2. Użytkownikiem Serwisu może być każda osoba fizyczna.
3. Użytkownik ma obowiązek podania prawdziwych danych.
4. Użytkownik ma obowiązek aktualizacji danych zawartych w formularzu rejestracyjnym za każdym razem, gdy one nastąpią.
5. Dokonując rejestracji w serwisie internetowym ministrona.com, Użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych zgodnie z Polityką Prywatności (http://ministrona.com/regulamin) oraz zgodnie z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997r. o Ochronie Danych Osobowych oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002r. o świadczeniu Usług Drogą Elektroniczną z późniejszym zmianami.
6. Poprzez rejestrację, Użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych oraz na ich prezentację (zgodnie z zaznaczonymi opcjami) na Profilu Użytkownika.
7. Poprzez zrealizowanie procedury rejestracji w Serwisie, której skutkiem jest założeniem Konta, Użytkownik zapewnia i oświadcza, iż zapoznał się i zaakceptował treść całego regulaminu.
8. Rejestrując się w serwisie ministrona.com Użytkownik wyraża zgodę na przetwarzanie zebranych danych w celach marketingowych, informacyjnych, statystycznych oraz publikacji w takich mediach jak internet, prasa, radio, telewizja, telefonia komórkowa i stacjonarna.
9. Użytkownik wyraża zgodę na gromadzenie, przetwarzanie i wykorzystanie podanych danych, w tym adresu elektronicznego, przez ministrona.com w celu reklamy, badania rynku oraz zachowań i preferencji usługobiorców z przeznaczeniem wyników tych badań na potrzeby polepszenia jakości usług świadczonych przez ministrona.com, zgodnie z ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 (Dz. U. z roku 2002, Nr 144, poz.1204).

Podsumowanie

1. Serwis ministrona.com zastrzega sobie prawo do zmiany postanowień niniejszego regulaminu w każdej chwili, informując o tym Użytkowników serwisu poprzez wskazanie daty ostatniej zmiany na początku treści regulaminu i wysłanie do Użytkownika stosownej wiadomości email.
2. W przypadku braku akceptacji nowych postanowień, o których mowa w ust. 1, Użytkownik ma możliwość odstąpienia od ich akceptacji, co spowoduje wygaśnięcie umowy między serwisem ministrona.com a Użytkownikiem, co w efekcie doprowadzi do usunięcia Konta Użytkownika.

Polityka prywatności serwisu ministrona.com

Serwis ministrona.com zastrzega sobie prawo do wprowadzania zmian w Polityce Prywatności. Każdego klienta ministrona.com i użytkownika serwisów oraz czasopism należących do ministrona.com obowiązuje aktualna Polityka Prywatności znajdująca się na stronie http://www.ministrona.com/regulamin/ oraz regulamin znajdujący się na tej samej stronie.

Jakiekolwiek wprowadzane zmiany nie wpływają na podstawową zasadę:
Serwis ministrona.com nie sprzedaje i nie udostępnia osobom trzecim danych personalnych czy adresowych klientów/użytkowników swoich serwisów i czasopism.

Jeśli nie zgadzasz się z Polityka Prywatności, proszę nie odwiedzać serwisów, nie prenumerować czasopism należących do ministrona.com oraz nie nabywać produktów i usług oferowanych przez ministrona.com

Dane Osobowe

W czasie korzystania z serwisów należących do ministrona.com możesz zostać poproszony o podanie niektórych swoich danych osobowych poprzez wypełnienie formularza lub w inny sposób. Dane, o które będziesz proszony, to w większości przypadków imię i adres e-mail. W przypadku formularzy zamówień będziesz proszony o podanie pełnych danych osobowych.
Wymagamy tylko tych danych, które są niezbędne do działania serwisu. Niepodanie wymaganych danych zablokuje czynność, którą te dane dotyczyły.

Subskrypcja bezpłatnych czasopism

Zaprenumerowanie elektronicznych i bezpłatnych czasopism należących do ministrona.com wymaga podania w odpowiednim formularzu swojego imienia, nazwiska i adresu e-mail. Pola te są obowiązkowe. Uzyskane w ten sposób dane są dodawane do listy mailingowej serwisu.

Adres e-mail jest niezbędny do tego, aby można było wysłać danemu czytelnikowi numer czasopisma. Imię pozwala ministrona.com zwracać się do czytelników po imieniu.

Niezapowiedziane Wiadomości

ministrona.com zastrzega sobie prawo do wysyłania niezapowiedzianych wiadomości osobom, których dane kontaktowe posiada i które zgodziły się z Polityką Prywatności.

Pod pojęciem niezapowiedzianych wiadomości ministrona.com rozumie informacje odnoszące się bezpośrednio do jego serwisów, czasopism, usług i produktów (np. zmiany, wewnętrzne promocje), niekomercyjne listy (np. życzenia, komentarze osobiste itp.) oraz informacje komercyjne, których rozsyłka została opłacona przez klientów ministrona.com

Podmioty zlecające komercyjne mailingi nie mają wglądu w dane kontaktowe osób znajdujących się na listach adresowych ministrona.com

Informacje komercyjne są filtrowane w stopniu w jakim jest to możliwe, ograniczana jest ich objętość i wysyłane są sporadycznie.

Jawne Dane Osobowe

Dane osobowe podane na serwisach należących do ministrona.com przy okazji wysyłania komentarzy do artykułów, odpowiedzi na forum itp. są dostępne dla wszystkich odwiedzających strony zawierające te dane. ministrona.com nie ma możliwości zabezpieczenia Was przed osobami prywatnymi lub firmami, które te dane wykorzystają do przesłania Wam nieokreślonych informacji. Dlatego dane te nie podlegają Polityce Prywatności.

Inne formularze

Formularze znajdujące się gościnnie na serwisach należących do ministrona.com i dotyczące usług, produktów, serwisów i czasopism nieobsługiwanych przez ministrona.com nie podlegają Polityce Prywatności.

Cookies (Ciasteczka)

Nasza strona używa plików cookies do gromadzenia danych statystycznych, dostosowania treści serwisu do zainteresowań użytkownika, emisji reklam oraz prawidłowego funkcjonowania niektórych elementów serwisu. P{liki te mogą być umieszczane na Państwa urządzeniu również przez współpracujące z nami firmy zewnętrzne, w tym przez Agora S.A. z siedzibą w Warszawie ul. Czerska 8/10, 00-732 Warszawa. Pliki cookies pozwalają stwierdzić, które informacje na naszej stronie są dla Państwa ciekawe, a także które kampanie reklamowe są efektywne. Dzięki nim wiemy, jaka grupa użytkowników odwiedza naszą stronę lub jest odbiorcą danej kampanii. Mogą Państwo kontrolować cookies poprzez ustawienia swojej przeglądarki internetowej. Jednak wszelkie zmiany w tych ustawieniach mogą wpłynąć na funkcjonalność naszego serwisu.

W celu wyświetlania reklam w trakcie Twojej wizyty w naszej witrynie korzystamy z usług zewnętrznych firm reklamowych. Firmy te mogą wykorzystywać informacje (z wyłączeniem imienia i nazwiska, adresu, adresu e-mail i numeru telefonu) związane z Twoimi wizytami w tej oraz innych witrynach do wyświetlania reklam towarów i usług, które mogą Cię zainteresować. Kliknij tutaj, aby uzyskać więcej informacji na ten temat oraz dowiedzieć się, w jaki sposób możesz uniknąć wykorzystania informacji przez te firmy.

Partnerzy

Polityka Prywatności nie dotyczy serwisów i firm, których dane kontaktowe podane są w serwisach i czasopismach należących do ministrona.com

Wyłączenie Odpowiedzialności

Opinie wyrażone przez społeczność na forum, w komentarzach lub w inny sposób nie zawsze są zgodne z naszymi własnymi. ministrona.com oraz jego redakcja nie bierze na siebie odpowiedzialności za zamieszczone reklamy. Kupujący powinien być ostrożny odpowiadając na reklamę, bądź wysyłając pieniądze. Wprawdzie przykładamy sporą wagę do tego, aby reklamodawcy, którzy publikują tu swoje reklamy byli wiarygodni, ale nie możemy odpowiadać za ich czyny. Dane adresowe jak i szczegóły oferty każdego reklamodawcy można uznać za pewne tylko w momencie publikacji.